ДКСК ќе ѝ укаже на Грковска дека вицепремиерот Груби ги користел службените простории за партиски цели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Поради докази дека вицепремиерот Артан Груби ги користел службените простории на Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците за  партиски цели, Државната комисија за спречување на корупција најви дека ќе упати укажување до Заменик на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење, Славица Грковска.Како што информираше на денешната 86-та седница претседателката на ДКСК Билјана Ивановска, до нив се доставени докази и информации, дека вицепремиерот Артан Груби, службените простории на министерството често пати ги употребува за одржување на состаноци за партиски цели.

– Фотографи и линкови од фејсбук профилот на политичката партија ДУИ, од кои е видно дека во министерството се одржани средби на нивниот партиски лидер со претставници од странство, рече Ивановска.

Имајќи предвид дека ваквото однесување не е во согласно со кодексот на етичко однесување на Владата и носителите на јавни функции, првата антикорупционерка нагласи дека ДКСК ќе упати укажување до Заменик на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење, Славица Грковска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK