Ден на македонскиот јазик во организација на Институтот за македонски јазик (во живо)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ по повод Денот на македонскиот јазик, а во рамките на манифестацијата „Денови на Благоја Корубин“, организира ден на македонскиот јазик, по што ќе следува прогласување на наградените ученици и студенти од распишаниот Конкурс за најдобар есеј во три категории (основно, средно и високо образование).Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK