–>

ДКСК да отвори предмет за скандалот „кумска врска“ во Штип, велат од СДСМ

Мицкоски да не се крие, да одговори за настаните во Скопје и Тетово
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОд СДСМ велат ДКСК да го истражи скандалот „кумска врска“ во општина Штип за тендер за ЈП Исар вреден 20.000 евра.

„Имено општина Штип, предводена од ДПМНЕ и градоначалникот Јорданов ја тресе скандал со кумско-семејна врска за тендерот, кој го има добиено фирма на чиишто сопственици зет за ќерка им е лицето Методи Јорданов, кумашин на градоначалникот Иван Јорданов. За сомнежот да е уште поголем, лицето Методи Јорданов е член и на Управниот одбор на претпријатието ЈП “Исар” коешто ги доделува тендерот“, велат од СДСМ.

Според нив, ДКСК треба да оформи предмет и да утврди, затоа штп постои основен сомнеж за судир на интереси.

„Како тоа тендери од илјадници евра завршуваат кај кумашини, секогаш кога ДПМНЕ е на власт?“, прашуваат од СДСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK