Демократски сојуз: Народот не може да создаде толку колку што власта може да украде

Павле-Трајанов-Избори-без-техничка-Влада.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДемократскиот сојуз на сите работници им го честита Меѓународниот Ден на правата, 1-ви Мај.

„Во услови на влошена економско-социјална положба на работниците, единствен гарант се само силни синдикати.
Независни цврсти, добро организирани и меѓусебно координирани синдикати можат да ги штитат и унапредуваат правата на работниците. Слабо платените работници и други работоспособни граѓани ја напуштаат Македонија. Ваквата состојба е резултат на вкупните лоши политики и негрижата на власта и работодавците кон тие што работат и создаваат нови вредности“, велат од Демократскиот сојуз.

Како што велат, Демократскиот сојуз е прва партија која во Македонскиот парламент предложи минимална плата, како што предлагаат и дефинирање на минимална пензија.

„Повеќе од јасно е дека е неопходен системски пристап и вреднување на трудот на секој вработен, но без реформи и борба против високата корупција состојбите нема да се променат. Народот не може да создаде толку колку што власта може да украде“, велат оттаму.

Демократскиот сојуз ги повикува синдикатите, на претстојните избори да се вклучат во промените.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK