Бочварски: Транспортерите да се обратат до Здружението за да им биде издаден нов пасош по брза трака

Bochvarski-krupen-kadar.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОние транспотери кои досега доставиле барања за нови паоши, деновиве ќе бидат контактирани од службите во МВР, објави министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.

„Барањата се препратени до МВР, разговарав со службите во Министерството. Ме информираа дека документите се предадени за работа во нивните управни служби кои ќе стапат во контакт со лицата заинтересирани да добијат патни исправи во наредните денови“, рече Бочварски.

Вчера од страна на здружението на транспортери добиена била листа со уште 20 лица, поикрај досегашните стотина, за кои се очекува да добијат по брза трака пасоши за да можат непречено да работат.

Бочварски апелираше до сите транспоретри на кои им е потребен пасош да се обратат до Здружението на транспортерите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK