Апел до жителите од неколку села да ги напуштат домовите поради опасност од ширење на пожарот во Неготинско

viber_image_2024-07-10_17-22-36-984.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKШтабот за заштита и спасување на општина Неготино издаде апел до  жители од неколку села да ги напуштат домовите поради опасност од ширење на пожарот.

„Се упатува апел до населението во општина Неготино и тоа во селата: Пештерница, Бела Вода, Калањево, Липа, Брусник и околните места да ги напуштат своите живеалишта/престојувалишта и да се засолнат на безбедно место во градот или околните села кои не се зафатени од пожарот поради опасноста од забрзано ширење на истиот“, се вели во соопштението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK