Апасиев: Ги чека пекол во Собранието, имаме шест се бориме за седум пратеници

levica.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВечерва славиме пасокизација на СДС и факторизација на Левица, изјави првиот човек на политичката партија Левица, Димитар Апасиев.

„Во првата изборна единица имаме двајца пратеници – Апасиев и Хактан, во двојка еден фиксен, нашиот портпарол, Амар Мециновиќ, во тројка еден фиксен, се бориме за втор за ситно за 300 гласа да влезе покрај Борислав Крмов и Александар Симонов и така цел пресидум да бидеме во парламент, во четврка влегува Сашко Јанчев и во петка Јована Мојсовска – првата жена пратеник на Левица“, рече Апасиев.

Како што додаде нивната заложба успеала – кутната е црвената буржоазија на под 20 пратеници.

Друга значајна победа, како што рече Апасиев, преполовен е проектот ЗНАМ на половина од претседателските избори.

„Ова покажува дека овој изборен систем повторно не’ краде, затоа што некаде го водиме за 4.000 гласа, а имаме ист број на пратеници. Тоа ќе биде првото барање на Левица, воведување на една изборна единица“, рече Апасиев.

Се заблагодари на сите активисти кои не потклекнале на малодушноста и најавија дека ќе продожат пет пати посилно од сега, оти секој пратеник вреди колку 10 нивни.

„Да знаат дека ги чека пекол во собранието со нашите борбени пратеници“, рече Апасиев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK