41 крводарителска акција од јануари годинава организираше општинската организација Црвен крст-Центар

thumbnail_WhatsApp-Image-2024-06-14-at-11.30.53_8511352a.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПо повод Светскиот ден на крводарителството Општина Центар известува дека Општинската организација на Црвен Крст Центар од јануари до мај 2024 година, има организирано 41 крводарителска акција во која се обезбедени 1938 крвни единици.

„Со овие бројки нашата општинска организација значително придонесува во задоволување на потребите за крв потребна за спасување живот. Општина Центар во соработка со Црвен Крст секоја година организира по 3 крводарителски акции односно 4 пати во една календарска година. За учество во крводарителските акции и успешно спроведените заеднички проекти Црвен крст пред неколку месеци му додели признание на градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски“, се истакнува во соопштението.

Во него се појаснува дека Општина Центар реализира низа успешни проекти меѓу кои годинава за првпат за лицата со попреченост да добијат бесплатен превоз до здравствените установи. Одличен хуман проект со кој општината го олеснува животот на оние на кои тоа им е најпотребно.

Соработка има и во рамки на едуцирање на децата од градинките за здравите хигиенски навики како и едуцирање на предшколскиот и наставниот кадар со учениците од 8 одделение како да постапуваат во ургентни ситуации.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK