24 април и 8 мај се определени за неработни денови за сите граѓани, одлучи Владата

DSC_3787.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа 16. седница, Владата заклучи 24 април 2024 година (среда) и 8 мај 2024 година (среда) да бидат неработни денови за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Ова како што појаснуваат во владиното соопштение е заради непречено спроведување на изборите за Претседател на Република Северна Македонија и изборите за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија.

Овие два неработни дена нема да се одработуваат, прецизираат од Владата.

Денешната владина одлука се однесува на сите граѓани на територијата на Република Северна Македонија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK