–>

Прв фестивал за миленици – Скопје Пет Фест

Прв-фестивал-за-миленици-–-Скопје-Пет-Фест.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На 17-ти септември во Градски Парк Скопје за првпат ќе се одржи „Скопје Пет Фест“- најголемиот регионален настан за сите љубители на животните.

Фестивалот е замислен како семеен настан за деца, возрасни и нашите крзнени пријатели, со богата едукативна и забавна содржина – едукативни работилници за деца, маскоти со омилените ликови од анимираните филмови, едукативни и интерактивни предавања за одговорно сопствеништво, сведоштва за вдомени миленици, документарен филм за дивиот животински свет, кино проекција, музика и многу забава за сите посетители.

Целта на фестивалот е да се подигне јавната свест за чување на миленик, како и од најмали нозе децата да имаат повеќе љубов и емпатија кон животните.

Почетокот на Скопје Пет Фест е од 11:00, а ќе трае до вечерните часови. Локацијата е во стариот дел на Градски Парк на летната сцена „Лепеза“, а влезот е бесплатен за сите посетители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK