Проверете колку луѓе во светот ги имаат вашето име и презиме

Проверете-колку-луѓе-во-светот-ги-имаат-вашето-име-и.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо 2016 година, научниците од Универзитетот во Лондон создадоа интерактивна мапа која открива сè за вашето презиме на ниво на земја. Сепак, оваа мапа не покажа колку е вообичаено презимето ширум светот, а сега е можно да се провери на страницата forebears.io.

Таму можете да најдете забавна мапа која покажува каде најчесто живеат луѓето со вашето име или презиме. Пребарувањето е можно по континент, но и по одделни земји во светот. Во пребарувањето го внесувате вашето име и ќе ви го покаже неговото потекло, како и во која земја е најпопуларно.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK