По 33 години откриена голема грешка во серијата „Подобар живот“

Bolji-zivot.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКултната серија „Подобар живот“ е една од најгледаните серии во поранешна Југославија. Секојдневните настани на семејството Попадиќ од 1987 до 1991 година беа следени од милиони гледачи низ Србија и околните земји.

Серијата „Подобар живот“ за многумина беше најдобра „без грешка“, меѓутоа неодамна на интернет се појави информација дека има една голема грешка во серијата. Имено, Синиша Павиќ направил огромна грешка во серијата „Бољи живот“, тврдат на Фејсбук страницата „Дневна доза на просечен адвокат“, а грешката се однесува на наследниците кои се појавиле во тестаментот на сестрата на Џиџи.

„Кога сестрата на Џиџи оставила тестамент, во кој ги назначила децата на Џиџи (Виолета, Гуза и Слободан) за нејзини наследници на тестамент, поставувајќи им тешки услови, кои прво мора да ги исполнат за да бидат прогласени за наследници (Виолета да се омажи, Гуза да најде работа, Слободан да го заврши часот со многу добар резултат – што е суштинската фабула на серијата), не требаше да оди по патот на остварување на тие поставени услови, туку наследниците на тестамент едноставно не можеа да го прифатат наследството. Сè можеше да биде поинаку. Гига тогаш веднаш би го наследил целото наследство, како единствен законски наследник на неговата сестра. Па Попадиќи ќе ги земеше парите одма, ќе платија за споменикот на Мацола (и ќе ја исполнат нарачката) и ќе немаше серија воопшто. Тогаш се поставува прашањето зошто адвокатот Радујковиќ не тргнал во таа насока, наместо тоа Џиџи рече дека нема дупка во тестаментот“, се наведува на оваа Фејсбук страница.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK