Како да ја накитите елката според фенг шуи – бои и украси што носат среќа и богатство

Како-да-ја-накитите-елката-според-фенг-шуи-–-бои.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНовогодишната елка освен што го украсува просторот и носи позитивна енергија, се поврзува и со убави емоции. Околу неа се прават спомени, се отвораат подароци, се ужива во колачиња. И кога го украсувате дрвото со вашето семејство, се поврзувате и правите нешто заедно што носи радост.

За да привлечете среќа во новата година, фенг шуи советите порачуваат дека ви требаат светло тиркизни, сини и зелени топчиња.

Можете да го украсите дрвото и со силни светла за да привлече внимание во домот и да ја направи атмосферата во куќата попразнична.

За да привлечете љубов, треба да закачите соодветни украси на елката. На пример, снежно-бели гулаби или нежни розови срца.

Оние кои веќе ја нашле својата среќа треба да закачат неколку белешки на елката со желби и пораки на љубов и благодарност еден кон друг.

За да привлечете пари за Нова година, Фенг Шуи ги истакнува боровите шишарки. Тие можат да бидат украсени со златен или сребрен сјај. За декорација се погодни и мали чоколадни медаљони во златна фолија.

Експертите за фенг шуи предлагаат да ја поставите елката во зависност од тоа што сакате и очекувате од следната година:

Исток – здравје и семејство, југоисток – пари и изобилство, југ – слава и углед, север – кариера, центар на домот – за прашања на срцето, запад – креативност, североисток – за доверба, северозапад – за поврзување и комуникација, југозапад – за љубов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK