Вечерва на Скопско лето, концерт на фаготистот Зоран Митев

zoran-mitev.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо рамки на јубилејното 45. издание на манифестацијата „Скопско лето“ вечерва, 08.07.2024г., ќе се одржи концерт на фаготистот Зоран Митев, по повод 40 години уметничка кариера, со почеток во 20:30ч. во Музеј на македонската борба.

Настапуваат: Зоран Митев – фагот, Членови на Уметничкиот центар „Полифонија“ – Скопје, Сања Шуплевска и Александра Колевска – виолина, Сашка Крстиќ – виола, Игор Шкерјанец – виолончело, Ѓорѓи Цинциевски – контрабас.

На концертот ќе бидат изведени дела од Гордон Џејкоб – Суита за фагот и гудачки квинтет, Томислав Зографски – Суита оп. 60 за гудачки квинтет, Ларс – Ерик Ларсон – Кончертино за фагот и гудачки квинтет, Драган Чуплевски – Капричо за гудачки квинтет и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK