–>

Свечено доделување на наградата „Анте Поповски – Антево перо“

Свечено-доделување-на-наградата-„Анте-Поповски-–-Антево-перо.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВечерва во Музејот на македонската борба за самостојност во Скопје, со почеток во 19:30 часот, ќе се случи централниот настан од годинешното, шесто по ред издание на Меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“.

Присутните посетители ќе имаат можност да проследат видео материјали со кус рецитал на академик Анте Поповски, но и снимки од негови песни во интерпретација на артистката Софија Гогова Врчаковска. Модератор ќе биде м-р Александра Јуруковска, ќе биде прочитана Одлуката на Жири Комисијата за наградите, а пред присутните ќе се обрати д-р Атина Цветаноска.

Манифестацијата се одржува во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија, академик Анте Поповски и е поддржана со програмата за 2023 година на Министерството за култура.

По доделување на наградите ќе се одржи и поетско читање, во кое освен наградените автори ќе земаат учество и неколку други учесници на годинешниот конкурс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK