–>

Симон Трпчевски издаде нов албум за престижната британска куќа „Лин Рекордс“

Симон-Трпчевски-издаде-нов-албум-за-престижната-британска-куќа-„Лин.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМакедонскиот пијанист со светска слава, Симон Трпчевски, издаде нов албум за престижната британска куќа „Лин Рекордс“.

На албумот, Трпечeвsки соработува со романскиот диригент Кристијан Мачелару и Симфонискиот оркестар на WDR од Келн, Германија, изведувајќи ги двата концерта за пијано и оркестар од Јоханес Брамс.

„Беспрекорната техника на Трпчески и чувствителното свирење на оркестарот обезбедуваат задоволство за пијанофилите“, вели издавачот „Лин рекордс“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK