Одбележување на 79 години МНТ

IMG_8391-1.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОвогодишниот 79. роденден на МНТ ќе биде хуманитарно одбележен.

„Низ сите години на постоење, оваа институција секогаш била тука за публиката. Тоа продолжува и денес со изведбите на претставите „Силјан Штркот шанца“ и „Сите сме птици“ – кои во таа чест ќе бидат одиграни на 3 април“, велат од МНТ.

Средствата од продадените билети за овие претстави ќе бидат наменети за лекување на нашиот Леонид Индов.

Истиот ден во фоајето на театарот ќе биде претставена документарна изложба „Миг кој трае“, на која низ оригинални фотографии и предмети ќе бидат претставени дел од досега изиграните претстави од 1945 година до денес.

Изложбата е отворена за публиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK