Објавени три повици за аплицирање за дел од програмите на Фестивалот 44.ИФФК „Браќа Манаки“

Најновото 44. издание на Меѓународниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, организиран од Друштвото на филмски работници на Македонија, традиционално и оваа година ќе се оддржи во Битола во септември. Објавени се три повици за аплицирање за дел од програмите на годинешниот фестивал.

Заинтересираните (студенти и искусни професионалци) може да аплицираат со кратки, студентски и документарни филмови на повикот кој ќе биде отворен до 26 јуни.

Се очекува, во август, веќе да бидат познати резултатите од направената селекција.

Повеќе информации поврзани со критериумите за аплицирање може да се најдат на веб страницата на Фестивалот https://www.manaki.com.mk или преку официјалната е-маил адреса: office@manaki.com.mk

Leave A Comment