Нова ликовна поставка во Галерија Матица

Нова-ликовна-поставка-во-Галерија-Матица.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо изложбениот салон на Галеријата Матица, кој се наоѓа во непосредна близина на Министерството за финансии, на 1 февруари, четврток, ќе се отвори нова ликовна продажна изложба на значајни македонски творци од различни генерации.

Ќе бидат изложени дела на: Боро Митриќески, Васко Ташковски, Глигор Чемерски, Петар Хаџи-Бошков, Газанфер Бајрам, Илија Аџиевски, Вангел Наумовски, Ордан Петлевски, Симон Шемов, Павле Кузманоски, Димитар Малиданов, Сергеј Андреевски, Тања Балач, Решат Амети, Ниче Василев, Касиопеја Наумовска и многу други.

Покрај дела од уметноста, Галерија Матица располага и со голема понуда на монографии од областа на уметноста, историјата на уметност, археологијата, како и наслови од современата македонска и светска книжевност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK