Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

NIKOLA-KIMOVSKI.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСогласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 година, а потпишано од страна на министерот за култура на РСМ, Зоран Љутков, за в.д директор на РСМ НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски, информира МНТ.

Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше од 2018 година, извести МНТ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK