Jazz Nova – прв концерт на Националниот џез оркестар

Jazz-Nova-–-прв-концерт-на-Националниот-џез-оркестар.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа 23 јануари, во просториите на Националната опера и балет, со почеток од 20 часот, својот прв концерт ќе го одржи Националниот џез оркестар.

Со овој концерт, кој ќе претставува еден вид симбиоза на биг бенд творештвото на истакнати македонски џез автори од повеќе генерации, свечено ќе биде одбележан почетокот на концертната сезона на Оркестарот.

За месеците кои следат, новата национална установа подготвува внимателно избран репертоар кој ги следи актуелните трендови во џез музиката, но вклучува и изведби на џез класици од домашната, регионалната и светската џез сцена, како и гостувања на еминентни музички имиња.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK