Герасимовски: Бесплатни билети за учениците од Центар преку Меморандумот за соработката со НУ „Театар за деца и младинци“

Оштетени-детските-игралишта-во-Капиштец-Герасимовски-со-апел-да-не.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрадоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски потпиша Меморандум за соработка со Националната установа „Театар за деца и младинци“ – Скопје, со кој се проширува и зајакнува соработката во полето на културата и уметноста.

Со овој Меморандум им се овозможува на децата и младите во Општина Центар, ученици во училиштата и градинките на подрачјето на Општина Центар, организирани посети на претстави реализирани од НУ Театар за деца и младинци – Скопје, користење на просториите на НУ Театар за деца и младинци – Скопје, за потребите на Општина Центар и консултации и соработка со вработените во Театарот за деца и младинци – Скопје, за потребите на децата во училиштата и градинките на територијата на Општина Центар, во областа на културата и уметноста.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK