Во кината лани биле прикажани 939 филмови, а ги гледале 274 279 луѓе

kino
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во кината низ земјава минатата година биле прикажани 939 филмови, имало 11 326 кинопретстави на кои присуствувале 274 289 посетители, соопшти Државниот завод за статистика.

Во 2022 година, во споредба со 2021 година, бројот на прикажаните филмски кинопретстави е зголемен за 5.4 %.

Со податоците се опфатени 13 кина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK