Новиот филм со Том Хенкс на врвот на Нетфликс

henks
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Филмот со Том Хенкс од 2022 година – „Човекот по име Ото“ (A Man Called Otto), во мигов е број 1 на стрим-платформата Нетфликс во САД.Том Хенкс го глуми насловниот лик кој е намќор, но и доста несреќен, а сепак, топол лик Ото, во втората филмска обработка на романот „Човек по име Уве“ од Фредрик Бакман. Претходниот филм заснован на книгата е снимен во Шведска, 2015 година и го задржа оригиналниот наслов. Оваа верзија ја режираше Марк Форстер, по сценарио на Дејвид Маги. Во „Човек по име Ото“ се Рејчел Келер, Мануел Гарсија-Рулфо и Маријана Тревињо како сосетката со која Ото почнува необично пријателство.

На Семрежната филмска база на податоци – ИМДБ, филмот има просечна оценка од 7,5 / 10, од над 71.000 гледачи кои го оцениле.

Овој филм е и втора соработка меѓу Маги и Форстер. Отварувањето првпат се појави во кино, почнувајќи со ограничени прикажувања во декември 2022 година, но изгледа дека својот врв го достигна на стрим-платформата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK