Кривична пријава за директорка на училиште во Делчево, без да спроведе транспарентна постапка извршила набавка

policija-5.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНадворешна канцеларија за криминалистички работи Делчево поднесе кривична пријава против Д.Ц. (52) од Делчево, директорка на средно училиште, поради постоење сомневање за сторено кривично дело „несовесно работење во службата“.

Таа, без да спроведе транспарентна постапка за набавка на стоки и услуги, извршила набавка од повеќе правни лица во вкупна вредност од 905.482 денари, а со Законот за јавни набавки е предвидено дека износот на извршени набавки без спроведена јавна набавка во текот на годината не смее да го надмине износот од 12.000 евра во денарска противвредност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK