Се подготвува отворена гала премиера за „Талија“, документарен филм посветен на тетовското драмско студио

Со отворена гала премиера пред пошироката јавност ќе се претстави „Талија“ документарниот филм посветен на тетовското драмско студио изработен под покровителство на Музеј на тетовски крај.  Гала премиерата е закажана за 2 јуни, петок во Центарот за култура во Тетово со бесплатен влез. Почетокот на премиерата е закажана за во 20 часот. -„Талија“ е документарен филм кој говори за легендарното …

Continue Reading