–>

Земјотрес почувствуван во Сараево

Земјотрес-почувствуван-во-Сараево.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВчера вечер околу 23 часот земјотрес е почувствуван во Сараево, но и во околните градови на Босна и Херцеговина.

ЕМСЦ се уште не објави проценка за јачината на земјотресот, но според она што го пишуваат граѓаните, земјотресот траел кратко, но бил силно почувствуван.

„Се почувствува во Сараево. Тресењето траеше неколку секунди“, напишаа граѓаните на апликацијата ЕМСЦ.

Некои почувствуваа мал шок.

„Краток удар, како нешто да паднало“, велат тие.

„Многу кратко и страшно, чувство во зградата како некој да затресе кутија од кибрит“, се дел од коментарите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK