Внатрешната контрола на полицијата бара суспензија на тројцата полицајци кои го испрашуваа Драгијевиќ

вф.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСмртта на Далибор Драгијевиќ, братот на осомничениот за убиството на девојчето Данка Илиќ (2) со недели е во фокусот на јавноста бидејќи обдукцијата покажала дека тој починал од насилна смрт додека бил во полициски притвор. Целиот случај со насилна смрт го истражува Секторот за внатрешна контрола (СУК), кој, според неофицијалните информации  побарал суспензија на тројцата полицајци кои кобниот ден го испрашувале Драгијевиќ во станица.

Откако на 1 мај Одделот за внатрешна контрола изврши увид во полицијата во Бор, а со цел да се утврдат околностите под кои почина Драгијевиќ на 7 април, надлежните од СУК и предложија на надлежната организациска единица на Управата на полицијата да се спроведе дисциплинска постапка поведена против тројца членови на Одделението за криминалистички истраги на ЈУ Бор – Д.Б, И.С и Д.П, како и да донесе решение за времено отстранување од служба.

Според неофицијалните информации  Далибор Драгијевиќ бил малтретиран од полицијата од моментот кога бил приведен поради сомнение дека му помогнал на својот брат да го скрие телото на Данка.

Во текот на денот бил претепан од одредени припадници на полицијата, додека го носеле на различни локации за да им покаже   каде е телото на двегодишното девојче, за што тврдел дека не знае.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK