Tлото на Балканот се тресе: По Хрватска, земјотреси и во Албанија и Грција

plazi-so-sino-znamence-vo-grcija-za-leto-2016-06.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДва земјотреси, во растојание од една минута – во 19.19 и 19.20 часот – вечерва се регистрирани на територијата на Албанија.

Земјотресите се со интензитет од 2,1 степен според Рихеровата скала.

Епицентарот на првиот земјотрес бил на седум километри од Елбасан, додека вториот на 62 километри од Тирана.

Според информациите на ЕМСЦ, неколку минути претходно, земјотрес од 2,5 степени имало и во јужниот дел од Грција, а уште два од 2 и 2,3 степени се регистрирани предмалку на Крит.

Претходно денес, Хрватска ја погоди силен земјотрес од 4,7 степени, а беше почувствуван и во Босна и Херцеговина. По овој потрес, следеа неколку помали.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK