Стигнаа резултатите од обдукцијата на покојниот Далибор Драгијевиќ, се огласи Вишото јавно обвинителство

danka-osomnicheni-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо Вишото јавно обвинителство во Зајечар пристигна извештајот од обдукцијата на Далибор Драгијевиќ, братот на Дејан Драгијевиќ, кој е осомничен за убиството на девојчето Данка Илиќ во Бањско поле на 26 март.

– Високото јавно обвинителство Заечар денеска го прими обдукцискиот извештај од Институтот за судска медицина во Белград, по смртта на сега починатиот Далибор Драгијевиќ од Злот кај Бор. Извештајот од обдукцијата ќе биде разгледан во најкраток можен рок, по што ќе се постапи согласно одредбите од законот, за што јавноста ќе биде навремено информирана“,  се наведува во соопштението на ова обвинителство.

Резултатите од обдукцијата ќе ја покажат точната причина за смртта.

Далибор, е осомничен дека му помагал на својот брат да го премести телото на Данка по злосторството, а ја водел полицијата на неколку различни локации каде телото не било пронајдено.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK