Невреме во Нови Сад, во некои делови од градот нема струја и вода

dozd-2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Невремето што попладнево ги зафати Хрватска и Словенија стигна и до Нови Сад, каде што врне силен дожд и дува ветер, кој урива дрвја и огради, а се креваат и големи облаци од прашина.Во некои делови од градот нема вода и струја.

Граѓаните пријавуваат материјална штета.

На повеќе места има одлетани ќерамиди и делови од покриви.

На Футошкиот пат има паднати дрвја на коловозот и граѓаните известуваат дека е невозможно минување.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK