Албанската ЦИК бара казни за 20 градоначалници, користеле јавни ресурси за изборна кампања

celibashi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Претседателот на албанската Централна изборна комисија (ЦИК) Илиријан Целибаши соопшти дека до Комисијата за жалби и санкции упатил барања за изрекување парични казни за градоначалници, претставници на министерства и директори на училишта, кои во изборната кампања користеле јавни ресурси.-ЦИК бара парична казна за 20 градоначалници бидејќи користеле јавни ресурси за водење изборна кампања. Казни се побарани и за пет генерални секретари во пет министерства како и за двајца директори на училишта, стои во објавата на веб страната на ЦИК.

Според медиумите Комисијата за жалби и санкции ќе одржи седница денеска, но повеќе од јасно е дека ќе даде позитивен одговор на барањето на ЦИК, бидејќи забрането е корисење на јавни ресурси за време на изборна кампања.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK