–>

Во вторник ќе се објави новата цена на парното, Бислимовски откри колку е можно да поскапи

Во-вторник-ќе-се-објави-новата-цена-на-парното-Бислимовски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Цената на парното ќе биде позната во вторник. Ќе нема ценовни шокови. Знаете дека имаме инфлација, сите давачки на компаниите се зголемени. Не верувам дека ќе има поголемо зголемување од 5%“. Тоа би значело плус некои 50-60 денари за просечен стан“, рече претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски во ТВ гостување.

Тој потенцира дека оваа цена ќе важи до крајот на грејната сезона, доколку нема драматично зголемување или намалување на цената на природниот гас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK