AI Tech Summit повторно во Скопје

AI TS 2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На 3-ти и 4-ти октомври, 2024 во Националната Опера и Балет, повторно ќе се одржи AI Tech Summit – глобалниот технолошки настан, кој и оваа година на едно место ќе ги обедини водечките умови во вештачката интелигенција на светските гиганти како Google, Microsoft, Amazon, UBS, NVIDIA, Netflix, Ericson и други.АI Tech Summit e во организација на чешката компанија TBM Group во соработка со М6 Едукативен центар, кој го препознава значењето на модерните технологии за современо работење и функционирање на организациите.

На годинешното издание на AI Tech Summit во Скопје, учесниците ќе имаат можност да се запознаат со со најновите достигнувања во технологијата вештачката интелигенција и нејзина апликативна примена во различни индустрии и сектори како ИТ, финансии, дизајн, производство, здравство, забава и др.

AI Tech Summit е најголемиот технолошки настан на тема вештачка интелигенција во југоисточна Европа и служи како вонредна или корисна платформа за интерактивно вмрежување, можност за соработка и регионално поврзување во екосистемот за вештачка интелигенција.

Регистрацијата и продажбата на билети е веќе отворена на www.techsummit.ai.

Во прилог се линкови од минатиtе изданија во Скопје и Малага:

Како и линкови од нашите социјални мрежи:

https://mk.linkedin.com/showcase/techsummitai/

https://www.facebook.com/TechSummitAI/https://www.facebook.com/TechSummitAI/

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK