–>

Зеленски ја продолжи воената состојба и општа мобилизација до 14 февруари 2024 година

Зеленски-ја-продолжи-воената-состојба-и-општа-мобилизација-до-14.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПретседателот на Украина, Володимир Зеленски денеска ги потпиша законите за продолжување на воената состојба и општа мобилизација за 90 дена – до 14 февруари 2024 година.

На 24 февруари 2022 година, Руската Федерација започна целосна инвазија на Украина.

Собранието во повеќе наврати го продолжуваше периодот на општа мобилизација.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK