Во буџетот нема пари за нив, украинските пензионери ќе умрат ако не пристигне помошта од Западот, вели Зеленски

Зеленски-Враќањето-на-суверенитетот-е-главниот-услов-за-крајот-на.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKУкраинските пензионери ќе умрат без финансиска помош од Запад, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски. Тој посочи дека во моментов во буџетот на државата нема пари за исплата на пензиите.

„Не можеме да одбиеме да им дадеме пензија на пензионерите. Не барам сожалување, но без пензија едноставно ќе умрат стари луѓе. Имаме повеќе од 11 милиони пензионери – дали постои уште една таква земја во Европа?“, рече Зеленски, пренесе РИА Новости.

Според него, недостатокот на помош може да лиши од живот милиони украински пензионери. Тој, исто така, беше критичен кон американските политичари кои бараат прекин на помошта за Киев, велејќи дека „не разбираат што значи да се поддржуваат пензионерите во земја во војна“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK