–>

(Видео) Хорор на југот на Израел: „Војниците открија 40 тела на бебиња и деца, некои од нив обезглавени“

Видео-Хорор-на-југот-на-Израел-„Војниците-открија-40-тела.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВојниците наидуваат на незамисливи ужаси во Израел додека ги вадат телата на жртвите, меѓу кои и околу 40 бебиња и мали деца, а некои од нив се обезглавени, пишува израелскиот „и24 Њуз“.

Новинарите беа поканети денеска да го прегледаат местото на уништување во Кфар Аз, заедница масакрирана од припадници на Хамас, според израелскиот „и24 Њуз“.

За прв пат, израелската армија ги пушти медиумските канали во една од масакрираните заедници, во овој случај Кфар Аз, каде што можеше да се забележат облаци од чад како се издигнуваат во појасот Газа.

Автомобилите на заедницата, паркирани пред, беа целосно запалени. И тоа беше само мал дел од пустошот, без точен број на загинати, бидејќи телата сè уште се собираат и отстрануваат од домовите.

„Мирисот на смртта – тоа е она што остана од некогаш енергичната заедница. Сега странскиот печат беше поканет да ги разгледа последиците од нехуманите злосторства. Повеќе од 70 вооружени терористи ја нападнаа заедницата, нивните тела сè уште лежат на земја за целиот свет да ја види суровоста што ја вршат овие терористи на Хамас“, објавува медиумот.

„Тоа не е војна, не е бојно поле. Ги гледате бебињата, мајката, таткото, во нивните спални, тие беа убиени од терористите. Тоа е масакр“, ја опиша првата сцена, генерал-мајор на ИДФ, Итаи Верув.

Наоѓајќи се на границата, Кфар Аз е сè уште активен, а војниците на ИДФ оперираат во областа, на готовност за сите потенцијални преостанати терористи. Покрај тоа, ракетите се уште летаат над нив. На граничната линија во позадина се слуша артилерија. Дури и возилата на терористите се уште се тука.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK