–>

Полска забрани влез на руски и белоруски камиони во земјата

kamioni
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На товарните камиони регистрирани во Русија или Белорусија ќе им биде забранет влезот во Полска, јави полската новинска агенција ПАП.

Полскиот министер за внатрешни работи Мариуш Камински вчера потпиша налог за забрана за влез на камиони од Белорусија во Полска.

Ограничувањето се однесува на камиони, трактори, приколки и полуприколки регистрирани во Белорусија или Русија и ќе стапи на сила на 1 јуни до натамошно известување, објави ПАП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK