–>

Ново бомбардирање од невидени размери во Газа

Ново-бомбардирање-од-невидени-размери-во-Газа.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСеверниот дел на Газа и градот Газа се соочуваат со најголем дел од израелското бомбардирање, јавува Ружди Абуалуф, дописник од Газа за Би-Би-Си.

Локалната радио станица која сè уште функционира објави масивни експлозии во четири области на северот, при што новинарите велат дека тие се со размери и интензитет што луѓето „никогаш не ги виделе“.

Тој вели дека нема комуникација дури ни со локалните власти и болниците, така што нема нова бројка за бројот на жртвите.

Луѓето се крајно загрижени, додава тој, за тоа што ќе се случи кога Израел ќе ја започне следната фаза од својата копнена офанзива.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK