(ВИДЕО) Нови руски камиони ќе се склопуваат во поранешната фабрика на Тојота во близина на Св. Петербург

kamion rusija
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Нови руски камиони ќе се склопуваат во поранешната фабрика на Тојота во близина на Св. Петербург.

Ќе ги произведува одбранбениот концерн Алмаз-Антеј, кој е познат како светски лидер во производството на ракетни одбранбени системи (на пример, С-400 и С-500).

Планирано е годишно да излегуваат 10.000 возила од лентите. Склопите и единиците се целосно руски, со увезени само белоруски гуми.

Новите тешки камиони треба да ги заменат странските марки кои ја напуштија Русија.

Забелешка: но колку брзо можат да се претворат во борбена единица?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK