–>

Камион со 45.000 шишиња вода ја преминува границата во Газа, соопшти хуманитарната организација

Камион-со-45000-шишиња-вода-ја-преминува-границата-во-Газа.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKХуманитарната организација Save the Children објави дека еден од нејзините камиони со помош поминал преку граничниот премин Рафах во Газа.

Друг камион со уште 45.000 шишиња вода најверојатно ќе помине во наредниот ден, велат од добротворната организација.

Тие чекаат да преминат во Газа од 16 октомври, според Save The Children.

Џејсон Ли, од Save The Children, рече: „Иако секој дел од помошта што стигнува до семејствата во Газа е важен, сегашната стапка на испорака не е доволна.

„Мора да има постојан безбеден премин за хуманитарна помош и персонал, и тоа мора да се случи сега. Времето чини животи“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK