–>

Израел го отвори вториот од трите цевководи што носат вода во Газа

Израел-го-отвори-вториот-од-трите-цевководи-што-носат-вода.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПалестинските власти потврдија повторно испумпување на водата од вториот од трите водоводни цевководи што ја опслужуваат Газа.

Шефот на палестинската управа за вода Мазен Гонеим рече дека развојот ќе го намали недостигот на вода во енклавата поради тековната израелска агресија.

Израелските медиуми најавија претходно повторно отворање на вториот од трите водоводни цевководи кои обезбедуваат вода до Појасот Газа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK