Мицковски: Кутар тој албанскиот фудбалер Даку од Гнилане

ivor mickovski
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Кутар тој албанскиот фудбалер Даку од Гнилане.
Млад е и неук, не знае дека Македонија и Македонците прифатија преку 300 илјади бегалци за време на косовската криза.Значи дека не си ја знае историјата, ни потеклото, ни кој овде секојдневно егзистира во мултиетнички соживот и покрај трулата политика на етнички гета.
Има и 5 соиграчи со потекло од Македонија, има кој нешто да го научи.
Ама јебеш га, одбрал национализам, а не знае ни зошто.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK