–>

Д-р. Лазаров: Не постои промаја туку нефер луѓе кои шетаат болни, настинката е вироза

lazarov
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Наглите температурни разлики т.е. промена на време не се штетни за здравјето ниту се причина да настинуваме, напротив.
Штетна е промената во однесување и секојдневно функционирање, тргнувајќи од тоа дека сега прозорците ни се затворени.Наеднаш многу повеќе време поминуваме во затворен простор додека модерниот живот наметнува многубројни контакти со луѓе во тек на работниот/училишен ден, за на крајот на тој ден сите дома да си дојдеме и донесеме по палета од бактерии и вируси.
Не постои промаја туку нефер луѓе кои шетаат болни, настинката е вироза.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK