Samsung ги објави спортистите од европскиот тим на Samsung Galaxy за Париз 2024

samsung_242343243
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На 100 дена до церемонијата на отворањето на Олимписките игри во Париз, Samsung ја објави својата најголема група на партнерски спортисти досега– Samsung Electronics, глобален партнер на Олимписките и Параолимписките игри, денес ги објави спортистите од европскиот тим на Samsung Galaxy за да прослави сто дена до отворањето на игрите.

Вкупно 57 спортисти од тимот на Samsung Galaxy, вклучувајќи 44 од Европа, ќе бидат поддржани од Samsung за време на Олимписките игри во Париз 2024. Ова е најголемото досегашно собирање на членовите на тимот на Samsung Galaxy. Овие спортисти, кои ќе ги претставуваат своите држави во Париз, имаат дополнителна поддршка од Samsung за да го максимизираат својот потенцијал оваа година.

„Samsung силно верува во олимпискиот дух и во значајните врски меѓу спортистите и гледачите кои се оживуваат за време на игрите секои четири години“, рече Бенџамин Браун (Benjamin Braun), главниот директор за маркетинг на Samsung Europe. Се надеваме дека оваа заедница на спортисти поддржана од Samsung ќе биде почеток на долготрајни врски меѓу Samsung и спортистите.”

Тимот на Samsung Galaxy ќе биде главниот глас за мотото „Отворениот ум секогаш победува“ и со споделување на своите патувања, тој ќе покаже како Samsung им помага на спортистите и навивачите да се отворат кон нови можности преку своите технологии. Секој спортист од тимот на Samsung Galaxy знае од прва рака дека отворениот ум води кон победа, во спортот и воопшто во животот.

На Олимписките игри во Париз, Samsung ќе соработува со 44 спортисти од Европа, кои како и Samsung, ги споделуваат основните вредности на отвореност и самоизразување.

За повеќе информации за учеството на Samsung на Олимписките игри, посетете ја веб-страницата Samsung.com.

За Samsung Electronics

Samsung го инспирира светот и ја обликува иднината со трансформативни идеи и технологии. Компанијата го редефинира светот на телевизорите, паметните телефони, носивите уреди, таблетите, апаратите за домаќинство, мрежните системи и меморија, LSI системите, лиените и LED решенија и обезбедува беспрекорно поврзано искуство низ својот SmartThings екосистем и отворената соработка со партнерите. Најнови вести на Samsung Newsroom: http://news.samsung.com/mk/.

За вклученоста на Samsung во Олимписките игри

Samsung е светски олимписки партнер уште од Зимските олимписки игри во Нагано во 1998 година. Повеќе од 25 години, спортистите и обожавателите ѝ веруваат на трансформативната мобилна технологија на Samsung, која го споделува олимпискиот дух на глобално ниво и продолжува да ја обликува дигиталната иднина на Олимписките игри во Париз во 2024 година, но и понатаму. Посветеноста на компанијата кон Олимпиското движење наскоро се соочува со својата четврта деценија на партнерство и ќе трае до Олимпијадата во Лос Анџелес во 2028 година. Целните иновации на Samsung во категоријата уреди за безжични комуникации и компјутерска опрема, вклучително и уреди со вештачка интелигенција, виртуелна реалност, проширена реалност и 5G ќе го променат начинот на кој светот ги доживува Олимписките игри.

За вклученоста на Samsung во Параолимписките игри

 Samsung е светски партнер на Меѓународниот параолимписки комитет (IPC) во категоријата уреди за безжични комуникации и компјутерска опрема. Почнувајќи од зимските Параолимписки игри во Торино во 2006 година, компанијата гордо го поддржува Параолимпиското движење и им овозможува на спортистите и навивачите ширум светот да ја споделат возбудата и инспирацијата од игрите преку трансформативната мобилна технологија на Samsung. Посветеноста на Samsung на Параолимписките игри ќе трае до Олимпијадата во Лос Анџелес во 2028 година и ќе се слави преку иновативни мобилни и компјутерски искуства поттикнати од целни иновации во категоријата уреди за безжични комуникации и компјутерска опрема, вклучувајќи уреди со вештачка интелигенција, виртуелна реалност, проширена реалност и 5G.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK