Шаќири во посета на СОУ „Ибрахим Темо“ во Струга

shakjiri
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска ќе го посети СОУ „Ибрахим Темо“ во Струга, по повод почеток на полагањето на државната матура во учебната 2022-2023 година.

Од Државниот испитен центар информираа дека оваа учебна година за државната матура се пријавиле 15 620 ученици. Од нив 6 750 од гимназиско образование, 8 598 од средно стручно образование и 272 од средно уметничко образование.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK