–>

Став на претседателот Пендаровски по повод реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ

pendarovski
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во прилог проследуваме став од Кабинетот на претседателот Пендаровски во врска со реакцијата на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ за ставот на претседателот Стево Пендаровски за посетата на косовскиот премиер Албин Курти:

Неверојатно е зошто во политичката партија ВМРО-ДПМНЕ не можат да разберат што навистина се случи во петокот.

Во нивното најново соопштение, освен примитивни дисквалификации по кои се препознатливи во јавноста, тие го критикуваат претседателот на државата затоа што побарал одговорност за организаторите на собирот на кој беше истакната карта на „Голема Албанија“, не беше интонирана македонската химна, ниту беше истакнато државното знаме!

Очигледно, за оваа политичка партија се поважни надлежностите на општините и Градот Скопје, отколку заштитата на националните интереси на државата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK