„Запуштени паркови и девастирани детски игралишта, градоначалнику Ѓорѓиевски ова е ваша обврска“, велат од партијата Левица

Screenshot-2024-07-08-115652-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПо барање на граѓани од населба Усје, советници од Левица – Кисела Вода излегоа на терен и ја согледаа состојбата во која се наоѓаат детското игралиште и паркот во населба Усје, извести партијата Левица.

„Игралиштето за деца и паркот не се одржувани од нивното создавање, па поради тоа, активисти на Левица од Кисела Вода излегоа на терен и макотрпно работеа неколку часа за истото да го искосат и доведат во состојба за користење.

Градоначалнику, Орце Ѓорѓиевски, ова е ваша обврска за која граѓаните издвојуваат средства за да се изградат паркови и игралишта, ваше е само да ги одржувате, впрочем за тоа и ве плаќаат!

Воедно, на истото игралиште постои и чешма за вода која не е функционална, а се потрешни народни пари за да се донесе водовод до ова игралиште“, се наведува во соопштението на партијата Левица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK