–>

Кампањата од 80.000 евра е плагијат, политичарите од Владата се срам за Европа, порача Мицкоски

asdfasdf.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Кампањата која ќе се плати 80.000 евра наречена „Ние Европа“, за претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски е плагијат. Според него, политичарите кои ја спроведуваат и се дел од власта се срам измамници и срам за Европа.

„Тоа е плагијат, бидејќи нема ништо оригинално во Владата на СДСМ и ДУИ. Тоа е плагијат виден во Европа. Најмалку овие политички измамници имаат право да се повикуваат на Европа, бидејќи се срам на Европа. Додека се претставуваат како промотори на европските вредности и кредибилитетот на Европа во очите на граѓаните ќе опаѓа. И европските дипломати можат да интервенираат за да не ја злоупотребуваат Европа. Европска вредност не е на слепо Владата да потпишува предавство“, кажа за кампањата.

Тој додаде дека евсвропска вредност не е да се клекне во Софија и да се обезличи македонскиот народ. Им порача дека за тоа ќе суди историјата.

(Видео) Со државна кампања, која чини 80 илјади евра, ќе се убедуваат граѓаните за уставните измени

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK