Водоводната мрежа е застарена, го разбираме револтот, велат од ЈП Комуна-Крушево за дефектите и честото снемување вода во градот

bez-voda-960x640.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПри работа на канал, екипите на ЈП Комуна Крушево детектирале мал дефект на водоводната мрежа.

Од тука информираа дека водата ќе биде во краток прекин, а без вода ќе биде поголемиот дел од градот Крушево.

„Го разбираме револтот кај граѓаните и тие се во право. Дефектите се премногу, а тоа се должи на застареноста на водоводната мрежа. Тоа претставува голем проблем и за нас затоа што преголем дел од нашите ресурси, луѓе, механизација и финансии, се трошат на дефекти.“,велат од претпријатието.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK